Γεμιστές ελιές με ανάμεικτο κιμά

Μικρές λαχταριστές μπουκίτσες με άρωμα Μεσογείου για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας
Γεμιστές ελιές με ανάμεικτο κιμά

Υλικά

1 κιλό κιμά ψιλοκομμένο (500 γρ. μοσχαρίσιο και 500 γρ. χοιρινό) 1,5 κιλό μεγάλες ελιές πράσινες 3 αυγά 100 γρ. παρμεζάνα 4 κουταλιές ελαιόλαδο ½ ποτήρι λευκό κρασί 1 κρεμμύδι 1 καρότο 4 φύλλα σέλινο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο Για το τηγάνισμα: 2 αυγά αλεύρι τριμμένη φρυγανιά καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά. Περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις γεμίζουμε με τη γέμιση. Τις αλευρώνουμε, τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό και καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε κατά προτίμηση μ’ ένα παγωμένο ουζάκι!
Μοιραστείτε το...