Κοτόπουλο με μαστίχα και ούζο

Η αρωματική μαστίχα με το ουδέτερο κοτόπουλο είναι ένας πολύ ταιριαστός και απαλός συνδυασμός.Προσοχή , μην το παρακάνετε με την κρέμα και καλύψει όλες τις γεύσεις . Το ούζο είναι επίσης απαραίτητο ώστε το πιάτο να αποκτήσει τα σωστά αρώματα.
Κοτόπουλο με μαστίχα και ούζο

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο
1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
1 κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες
1 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
1 ποτηράκι ούζο για το σβήσιμο
1/2 ποτήρι ζωμό κρέατος
2 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
λάδι ελιάς για μαρινάρισμα

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

Εκτέλεση

Kόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες και το βάζουμε να μαριναριστεί στο λάδι με το μισό εστραγκόν  για 2-3 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και θωρακίζουμε το φιλέτο γύρω γύρω, να διατηρήσει τα ζουμιά του εσωτερικά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.

Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τη μαστίχα.

Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή αν η μαστίχα χτυπήθηκε με αλάτι).

Προσθέτουμε το ζωμό και το υπόλοιπο εστραγκόν.

Μόλις το κοτόπουλο έχει τραβήξει τα υγρά του δένουμε με την κρέμα, προσεκτικά να μην κολλήσει.

 

Tips : Για να χτυπήσετε πιο εύκολα τη μαστίχα βάλτε τη στο γουδί ή στο μπλέντερ με λίγο αλάτι.

Μοιραστείτε το...