Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά,κάσιους και στραγγιστό γιαούρτι

Γευστικός συνδυασμός που ξαφνιάζει!!!
Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά,κάσιους και στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κ. αρνίσιο κιμά
  • 200γρ.combi κεμπάπ
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μέντας
  • 1 φλ. κάσιους ανάλατα και άψητα
  • 2 κ.σ. σταφίδες

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο.  Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό να τις σκεπάζει για 30 λεπτά.  Στρώνουμε με τούλι ή γάζα ένα σουρωτήρι με ψιλό «μάτι» και βάζουμε το γιαούρτι να στραγγίσει 1 ώρα περίπου. Περνάμε τα κάσιους από μουλινέτα (θα έχουμε ένα μίγμα μαλακό και βουτυρώδες). Μεταφέρουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ μαζί με τα κάσιους τις σταφίδες τον μαϊντανό ψιλοκομμένο τα φρέσκα φύλλα μέντας  και το Combi κεμπάπ Artemisia spices για να ενωθούν. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά και και ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα.  Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C . Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε μπαλάκια 24 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο μας χέρι Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει. Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι  ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου. Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό. Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα  2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.

Μοιραστείτε το...