Κεφτέδες με μελιτζάνα και κιμά

Μία νοστημιά!!!!!!
Κεφτέδες με μελιτζάνα και κιμά

Υλικά

  • Κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη μελιτζάνα στα δύο, χαράζουμε τη σάρκα της σταυρωτά, τη λαδώνουμε και την ψήνουμε για 25-35 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει η σάρκα της. Αδειάζουμε την ψίχα από το εσωτερικό της και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά, ανακατεύοντας τη, συνεχώς, για 5 λεπτά. Την κρατάμε χωριστά. Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ, μαζί με τον κρόκο, το μαϊντανό ή το δυόσμο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 180°C, φούρνο.

Tip : Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να πασπαλίσουμε τους κεφτέδες αυτούς με λίγο σουσάμι πριν τους φουρνίσουμε.

Μοιραστείτε το...