Μαρινάδες για κοτόπουλο

Τρεις διαφορετικές μαρινάδες για όλα τα γούστα
Μαρινάδες για κοτόπουλο

Υλικά

1. Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2. Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από ένα lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3. Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο
  • 100g γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Εκτέλεση

Απλώστε με πινέλο πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, αλείφοντας κατά καιρούς με την υπόλοιπη μαρινάδα. (Κάθε μαρινάδα είναι αρκετή για να μαρινάρετε ένα μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 φιλέτα από στήθος).

Μοιραστείτε το...