Μοσχαράκι λεμονάτο

Από τα παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Μοσχαράκι λεμονάτο

Υλικά

  • 1200 γρ μοσχάρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • κ.γ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη γαρνιτούρα

 

  • 4 πατάτες μεγάλες σε κύβους
  • 3 καρότα σε χοντρές φέτες

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζουμε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε επιπλέον νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Μοιραστείτε το...