Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική barbeque sauce

Φτερούγες..... για να απογειωθεί η γεύση σας !!!
Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική barbeque sauce

Υλικά

  • 20 φτερούγες κοτόπουλου

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 120 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 50 γρ. μουστάρδα δυνατή (π.χ. Ντιζόν)
  • 2 σκ.σκόρδου καθαρισμένες
  • 100 γρ. μέλι
  • 80 ml Worcestershire sauce (Γουώστερ σως)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 σταγόνες Ταμπάσκο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, να ροδίσει. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε λίγα λεπτά να καραμελώσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε, σιγοβράζοντας μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τότε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη Γουώστερ σως και το Ταμπάσκο. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Πρνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι και την κρατάμε σε μπολ. Όταν γίνει χλιαρή βάζουμε μέσα τις φτερούγες του κοτόπουλου και αφήνουμε να σταθούν 20′-30′. Καλύπτουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Αραδιάζουμε εκεί τις φτερούγες και τις ψήνουμε για 20′, γυρίζοντάς τις μια φορά. Το κρέας πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα, αλλά να μην καεί. Σερβίρουμε με μερικά φύλλα πράσινης σαλάτας στο πλάι.

Μοιραστείτε το...