Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά Χοιρινά παϊδάκια γλασαρισμένα με μια φανταστική σάλτσα μπάρμπεκιου.

Υλικά
- 2 στηθοπλευρές χοιρινές [spare ribs]
- 500 ml ζεστό νερό [2 φλιτζάνια]
- αλάτι πιπέρι
- Για το γλάσο:
- 1/2 φλ. κέτσαπ
- 1/4 φλ. σάλτσα Worcestershire
- 1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα [Ντιζόν]
- 3 κ.γ. πάπρικα [καπνιστή]
Εκτέλεση
- Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύετε για 3′ λεπτά σε σιγανή φωτιά να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για 5′ περίπου μέχρι να πήξει.
- Παίρνετε τις στηθοπλευρές τις πλένετε και τις αλατοπιπερώνετε . Βάζετε σε ένα ταψί τα 500 ml νερό με 2 κ.σ. σάλτσα [όταν ετοιμασθεί] και τα ανακατεύετε. Βάζετε μέσα τις στηθοπλευρές, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά, για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετε τις στηθοπλευρές με το μείγμα του γλάσου. Ανάβετε το γκρίλ, ξαναβάζετε το κρέας γλασαρισμένο στο γκρίλ και ψήνετε για 4′-5′ περίπου από κάθε πλευρά να καραμελώσουν και να ξηροψηθούν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και ξανακαλύψτε τα με το αλουμινόχαρτο για 3′ περίπου για να “ξεκουραστούν” πριν το κόψετε. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή μια ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα.