Χοιρινά παϊδάκια (spare Ribs) γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου!!!

Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά Χοιρινά παϊδάκια γλασαρισμένα με μια φανταστική σάλτσα μπάρμπεκιου.
Χοιρινά παϊδάκια (spare Ribs) γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου!!!

Υλικά

  • 2 στηθοπλευρές χοιρινές [spare ribs]
  • 500 ml ζεστό νερό [2 φλιτζάνια]
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το γλάσο:
  • 1/2 φλ. κέτσαπ
  • 1/4 φλ. σάλτσα  Worcestershire
  • 1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα [Ντιζόν]
  • 3 κ.γ. πάπρικα [καπνιστή]

Εκτέλεση

  1. Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύετε για 3′ λεπτά σε σιγανή φωτιά να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για 5′ περίπου μέχρι να πήξει.
  2. Παίρνετε τις στηθοπλευρές τις πλένετε και τις αλατοπιπερώνετε . Βάζετε σε ένα ταψί τα 500 ml νερό με 2 κ.σ. σάλτσα [όταν ετοιμασθεί] και τα ανακατεύετε. Βάζετε μέσα τις στηθοπλευρές, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά, για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετε τις στηθοπλευρές με το μείγμα του γλάσου. Ανάβετε το γκρίλ, ξαναβάζετε το κρέας γλασαρισμένο στο γκρίλ και ψήνετε για 4′-5′ περίπου από κάθε πλευρά να καραμελώσουν και να ξηροψηθούν.
  4. Βγάλτε τα από το φούρνο και ξανακαλύψτε τα με το αλουμινόχαρτο για 3′ περίπου για να “ξεκουραστούν” πριν το κόψετε. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή μια ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Μοιραστείτε το...